's Zomers eten we het liefst verse salades en koude soepen, maar in de herfst mag het eten weer warm en vullend zijn. Ons lievelingsrecept voor het herfstseizoen is pompoen-gnocchi.
Pompoen-gnocchi
Pompoen-gnocchi
Was de pompoen, halveer deze, haal de kern en de pitten eruit en snijd hem in grote stukken. Strooi zout op de pompoenblokjes en de gepelde teentjes knoflook, doe beide in een geoliede ovenschaal en laat in de oven bij een onder- en bovenwarmte van 180 °C ongeveer 25 minuten garen. Neem de ovenschaal uit de oven. Leg enkele stukken pompoen weg en druk de rest van het pompoenvlees plat met een vork. Kneed dit met de knoflook en het meel tot een deeg.
Vorm op een met bloem bestoven werkoppervlak een 3 cm dikke rol van dit deeg, snijd er gnocchi-stukjes vanaf die in de mond passen en kook deze in gezout water tot ze op het oppervlak gaan drijven. Haal de gnocchi's uit het water en meng ze met de hele stukken pompoen en de rucola. Doe porties in diepe borden en serveer met gesmolten boter en Parmezaanse kaas.
Deze onderwerpen kunnen je ook interesseren