Licht zomerdessert met regionale ingrediënten
Pruimen kan je invriezen maar daarbij moet je ze eerst halveren en ontpitten. Dit is al de meest complexe stap bij de bereiding van ons luchtig pruimendessert. Daarbovenop komt nog een kwarkcrème en roggebrood. Ideaal voor de nazomer!
Eerst het hartige gedeelte : verkruimel het roggebrood in gelijkmatige kleine stukjes. Smelt vervolgens de boter in een kleine pan en rooster de kruimels met 2-3 eetleepels suiker. Terwijl het roggebrood afkoelt, kan je de kookplaat vrijmaken en een kleine steelpan nemen. Laat de pruimen, het cranberrysap en het mengsel van suiker en kaneel gedurende 10 tot 20 minuten koken met gesloten deksel.
Nu is het tijd om de kwarkroom te bereiden. Klop hiervoor eerst de room met de roomversteviger en de vanillesuiker stijf. Roer vervolgens de kwark krachtig door zodat deze zich beter zal vermengen. Spatel vervolgens het vanillemengsel door de kwark. Eens alle ingrediënten zijn afgekoeld, kunnen ze in laagjes in de dessertglaasjes worden aangebracht. Bedek bovenaan met een lepel pruimencrème zodat alles gelijkmatig doordrenkt is.
Andere heerlijke recepten