Fruitige zomercake
De bramenoogst is zeker geen unieke belevenis voor tuinliefhebbers - de zoete reuzenbessen groeien werkelijk overal. Toch zijn ze niet zo populair als frambozen en aardbeien. Voor de bereiding van jam of cake zijn het andere fruitsoorten die de voorkeur genieten. Daag jezelf uit en bereid je eigen braam-yoghurtcake!
Voor een sappige bramencake
Voor de bereiding van de cake :
- 250 g bloem
- 20 g maïzena (+ iets extra voor het binden van het bramensap)
- 1 pakje badpoeder
- 1 snufje zout
- 150 g yoghurt natuur
- 150 ml melk
- 100 g suiker
- 1 pakje vanillesuiker
- 60 ml koolzaad- of zonnebloemolie
- Geraspte schil van 1 of 2 citroenen
- 200 g verse braambessen
Voor de afwerking :
- Poedersuiker
- Water
- Extra braambessen als garnituur
Vooraleer je de ingrediënten begint te mengen, moet je 2 zaken voorbereiden :
Bereiding van het deeg :
In de oven :
Bak de cake gedurende 15 minuten op 180°C. Afhankelijk van de grootte van de bakvorm moet de cake vervolgens 40 tot 50 minuten verder bakken op 150°C. Door met een houten stokje in de cake te prikken, kan je controleren of de cake doorbakken is.
HEEL BELANGRIJK!
Open de deur van de oven een klein beetje en laat de cake na het bakken langzaam afkoelen. Zo blijft de cake lekker luchtig.
Nadat de cake is afgekoeld, kan je je creativiteit de vrije loop laten. Wij versierden onze cake met glazuur, bramen en lavendel.
Ontdek onze andere heerlijke recepten