Zoet, sappig en snel bereid
Rabarber maakt het de tuinliefhebber vaak niet zo gemakkelijk. De groente kan slechts enkele weken per jaar worden geoogst en dan is er plots een veel te grote voorraad. De geoogste rabarber moet dan zo snel mogelijk verwerkt worden. Met ons recept voor rabarber crumble kan je 800 g rabarber in 15 minuten omtoveren tot een heerlijk dessert.
Voor een taartvorm van 30 cm
Zo bereid je een crumble
De bereiding van een rabarber crumble gebeurt in slechts enkele stappen. We raden je daarom aan om de oven reeds bij de voorbereiding voor te verwarmen op 200°C.
De laatste stap
Giet een dun laagje crumble in de bakvorm en druk lichtjes aan. Verdeel vervolgens de stukjes rabarber gelijkmatig over de bodem en bedek ze met de rest van de crumble.
Plaats de taartvorm in de oven en laat gedurende 30 minuten bakken tot de crumble goudbruin is.
Dien de crumble bij voorkeur warm op met een bolletje vanilleijs - smakelijk!
Ontdek onze andere heerlijke recepten