Met bessen en vruchten uit eigen tuin kunt u héél veel lekkernijen maken. We hebben hieronder onze vier favoriete bessenrecepten bij elkaar gezet.
Ingrediënten
Bereiding
Smelt de boter op een laag vuur. Doe de haverkoekjes in een diepvrieszak en rol ze met een deegroller tot kruimels. Meng de kruimels door de boter en verdeel het geheel over de bodem van een springvorm. Druk de bodem goed vast en zet de springvorm weg op een koude plaats.
Laat de gelatine weken in koud water. Spoel de sinaasappel af met heet water, droog deze en rasp ongeveer de helft van dikte van de schil eraf. Pers het sap uit de sinaasappel. Roer de roomkaas, de kwark, de poedersuiker en de geraspte sinaasappelschil door elkaar tot een kwarkcrème. Klop de slagroom stijf en roer deze met een spatel voorzichtig om. Druk de gelatine uit en verwarm deze samen met het sinaasappelsap op laag vuur in een pan tot de gelatine gesmolten is. Roer hier 2 tot 3 eetlepels kwarkcrème doorheen en meng vervolgens de gelatine met een spatel voorzichtig door de kwarkcrème. Verdeel het geheel over de taartbodem en strijk het glad. Laat de taart minstens 2 uur koud staan.
Was de rode bessen, dep ze droog en laat het water er verder afrollen. Strooi de suiker over de bessen en vermeng de suiker en de bessen. Doe de bessen met suiker op de taart. Garneer de taart met de bessenblaadjes.
Voor 8 ijsvormpjes met elk 150 ml inhoud
Ingrediënten
Bereiding
Was de aardbeien, verwijder de stronkjes, droog ze, pureer ze en druk indien gewenst de puree door een zeef. Kook de suiker met 2 eetlepels water, laat dit afkoelen en vermeng het met de aardbeienpuree, het limoensap en de yoghurt. Klop de slagroom stijf en roer deze met een spatel gelijkmatig om.
Laat de fruitmassa in een ondiepe metalen kom in de vriezer licht invriezen, onder af en toe roeren (ongeveer elk half uur). Doe ook de ijsvormpjes in de vriezer. Wanneer de fruitmassa half bevroren is, doet u deze in de ijsvormpjes, steekt de houten stokjes erin en laat de ijsjes nog 3-4 uur verder vriezen.
Om de ijsjes te serveren, houdt u de vormpjes kort onder de hete kraan.
Deze ijsjes kan je ook maken met frambozen of bramen.
Voor 4 glazen potten van 300 g
Ingrediënten
Bereiding
Deze jam kan je heel snel bereiden: spoel de bramen af onder een zachte straal. Doe het sap en de geraspte schil van een onbespoten sinaasappel in een pan en meng de bramen en de geleisuiker er doorheen. Breng al roerend aan de kook en laat ongeveer 4 minuten sudderen. Roer er vervolgens 4 eetlepels Crème de Cassis doorheen en giet de jam onmiddellijk in de voorbereide glazen potten. Sluit de potten goed en laat ze afkoelen.
Voor 4 porties
Ingrediënten
Bereiding
Was de aardbeien, verwijder de stronkjes, snijd ze fijn en pureer ze samen met de melk fijn met een mixer. Druk indien gewenst de puree door een zeef. Voeg de overige ingrediënten toe en mix alles nog een keer. Voeg honing toe om op smaak te brengen. Doe de aardbeienmilkshake in glazen en garneer met muntblaadjes en aardbeien.