Op koude, regenachtige dagen, maar ook gewoon bij mooi weer, is warme aardappelsoep een echte opkikker! Onze variatie heeft maar weinig ingrediënten nodig. De soep wordt natuurlijk extra lekker met aardappelen van eigen oogst.
Aardappelsoep
Voor 4 personen:
Aardappelsoep
Was de aardappelen en schil ze. Was de prei en snijd deze in ringen. Schil het teentje knoflook en hak het fijn (of pers het teentje).
Zet een grote pan water met zout op het vuur en laat de aardappelen daarin gaar koken. Haal de pan van het vuur wanneer de aardappelen gaar zijn. Giet het water niet volledig af, maat laat wat water in de pan. Stamp de aardappelen in de pan met de stamper fijn. Voeg de knoflook toe of pers deze in de pan en zet de pan weer op het vuur.
Blijf voortdurend roeren terwijl je, iedere keer wanneer de soep te sterk indikt, melk en slagroom (en evt. wat water) toevoegt om de soep vloeibaarder te maken, tot de gewenste dikte en romigheid is bereikt. Breng op smaak met de nootmuskaat, de kruiden en zout en peper. Voeg de preiringen toe, laat de prei nog eenmaal kort meekoken en klaar is de soep! Vlak voor het opdienen strooi je wat verse peterselie op de soep.
Snijd het stokbrood in sneetjes en serveer deze bij de soep. Wie dat wil, kan het brood in blokjes gesneden op matig vuur bakken met olijfolie om er croutons van te maken.
We wensen u smakelijk eten!
Deze onderwerpen kunnen je ook interesseren