Gevulde bootjes
Heb je zopas heel wat zoete aardappelen geoogst en ben je op zoek naar een heerlijk recept? We delen graag het recept van één van onze favoriete gerechten : gevulde zoete aardappelbootjes met paprika, kerstomaat en rucola. Geserveerd met een romige avocadodip of een fruitige salsasaus is dit ovenwarme gerecht een echte topper!
Zoete aardappel verovert de keuken
Wanneer in september en oktober de zoete aardappeloogst begint, is dat ook in de keuken te merken : zoete aardappelfrietjes, gebakken zoete aardappeltjes of een lasagne van zoete aardappel - de knol met het zoete aroma mag zich nu verheugen op een vaste plaats op ons menu. Onze veganistische zoete aardappelbootjes, die nog warm uit de oven worden gevuld met verschillende groenten, zijn bijzonder eenvoudig te bereiden.
Voor ons recept heb je vier tot vijf middelgrote zoete aardappelen nodig. De knollen zijn gevuld met knapperige paprika, een handvol fruitige kerstomaten, een paar stengels peterselie en rucola uit de kruidentuin, maar ook uien, knoflook, maïs en bonen. Een paar lepels salsasaus, die je ofwel maakt van verse trostomaten en paprika's of kant-en-klaar koopt, een scheutje limoensap en een beetje zout en peper ronden de vulling af - als je het wat pikanter wilt, kan je ook nog een snuifje chilipoeder toevoegen.
Deze hoeveelheden zijn voldoende voor twee personen als hoofdgerecht of voor vier personen als bijgerecht of voorgerecht.
Eenvoudig recept voor de familie
Serveer de zoete aardappelbootjes met de overgebleven salsasaus of een heerlijke avocadocrème. De avocadocrème is heel eenvoudig zelf te maken : snijd gewoon twee avocado's doormidden, verwijder het klokhuis en lepel het vruchtvlees uit de schil. Voeg nu twee eetlepels limoensap toe, breng op smaak met een beetje zout en peper en mix alles met een vork of een staafmixer - de avocadocrème is klaar! Je kan natuurlijk ook fijngehakte tomaten, een beetje knoflook of vegan mayonaise door de room roeren - heerlijk!
Smakelijk!
Andere receptideeën met ingrediënten uit eigen tuin