compo image
  1. COMPO
  2. Advies
  3. Inspiratie
  4. Van de tuin tot op het bord
  5. Gazpacho

Recept

Gazpacho

Een heel gezonde verfrissing op hete zomerdagen : de gazpacho groentesoep die je meteen doet denken aan Spanje, zon en zomer.

compo image

Gazpacho

Ingrediënten

  • 500 g tomaten
  • 2 rode paprika's
  • 1 groene paprika
  • 2 komkommers
  • 1 kleine ui
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 1-2 eetlepels paneermeel of 2 schijfjes kleingesneden wit brood
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels sherryazijn
  • Zout en peper
  • Extra smaakmakers : basilicum

Gazpacho

Bereiding

Bereidingstijd : 20-30 minuten + 2 uurtjes laten afkoelen

Was de tomaten en paprika's, verwijder de pitten en snijd de vruchten in kleine stukjes. Was of schil de komkommers en snijd ze in grotere stukken. Schil en hak de ui en knoflook. Pureer vervolgens alles samen met een beetje water in een blender of met een staafmixer.

Voeg vervolgens het paneermeel en de olijfolie toe - of pureer samen met stukjes brood. Breng tot slot op smaak met wat peper, zout en azijn. Nu hoeft het mengsel enkel nog af te koelen in de koelkast gedurende 2 uren. Smakelijk!

Tip

Je kan de gazpacho eventueel met blaadjes basilicum, kleine schijfjes komkommer of een beetje gehakte Spaanse ham garneren.

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

 

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

 

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.