Recept
Tomaten en spinazie vers uit de tuin vormen een perfecte basis voor een overheerlijke groententaart. Probeer dit recept gewoon eens uit. Je zal ervan smullen.
Tomaten-spinazietaart
De taart smaakt ook heerlijk als je wat ham aan de groenten toevoegt.
Tomaten-spinazietaart
Bereidingstijd: 55 minuten
Vet de taartvorm in met wat olijfolie, rol met een deegroller het bladerdeeg uit tot iets groter dan de vorm en plaats het zodanig in de vorm dat ook de opstaande rand bedekt is. Was de spinazie, sla deze droog en verwijder de steeltjes. Halveer de kerstomaten en snijd de knoflook en de sjalotjes in blokjes. Verhit de olijfolie in een pan en bak daarin de sjalotjes en de knoflook kort. Voeg de spinazie toe en laat deze meebakken tot hij is geslonken. Laat de spinazie kort afkoelen en verdeel deze vervolgens samen met de tomaten over het deeg. Roer met een garde het ei door de slagroom en breng krachtig op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Giet het mengsel van ei en slagroom over de spinazie en de tomaten. Bak de taart gedurende ongeveer 25 minuten in de oven bij 160 °C circulerende lucht. Pluk als laatste de basilicumblaadjes van de takjes en strooi ze over de taart.
Deze onderwerpen kunnen je ook interesseren