compo image
  1. COMPO
  2. Advies
  3. Inspiratie
  4. Van de tuin tot op het bord
  5. Kaastaart (cheesecake) met rode bessen

Kaastaart (cheesecake) met rode bessen

De maand mei is eindelijk aangebroken - en dat betekent ook dat we aardbeien kunnen kweken! Bovendien staat moederdag eindelijk voor de deur. Een prachtige gelegenheid om zelf een heerlijke kaastaart met rode bessen te bakken!

compo image

Sappig, zoet en knalrood

Topping van rode bessen

In mei start het seizoen van de bessen. De populaire aardbei brengt de boel op gang. Zomerframbozen, aalbessen, kruisbessen en blauwe bessen komen er in juni bij. Bramen en herfstframbozen zijn de laatkomers die het bessenseizoen compleet maken.

Voor onze cheesecake met bessen ben je helemaal vrij om te beslissen met welk fruit je je taart wilt decoreren. Wil je in augustus een taart bakken voor bij de koffie en zijn de bosbessen net rijp, dan kan je de aardbeien vervangen door bosbessen. Je hoeft enkel maar te kijken in je tuin welke bessen plukrijp zijn!

compo image

Meer toppings voor je cheesecake

Naast zoete bessen kunnen ook granaatappelpitjes voor een fruitige, frisse toets zorgen. Die kan je aanvullen met enkele suikerhartjes of meringue. De meringue kan je gemakkelijk zelf maken met opgeklopt eiwit en veel zuiker, of die koop je gewoonweg in de winkel.

Aan de slag!

Ingrediënten voor kaastaart (cheesecake) met rode bessen

Voor de bereiding van de cheesecake heb je een springvorm van 25 cm nodig, een keukenmachine met S-messen om pistachenoten te hakken, bakpapier, een kleine braadschaal en ten minste twee kommen. Daarnaast heb je natuurlijk ook de ingrediënten nodig.

Ingrediënten voor de bodem :

  • 300 g volkoren haverkoekjes
  • 50 g pastachenoten
  • 120 g boter

Ingrediënten voor de vulling :

  • 250 g magere kwark
  • 2 pakjes roomkaas (dubbel roomniveau)
  • 120 g suiker
  • 1 EL citroenzeste
  • 50 ml vloeibare room
  • 4 eieren

Voor de topping van de kaastaart :

  • een handvol bessen vb. aardbeien, frambozen
  • granaatappelpitten naar behoefte
  • 2-4 meringues
  • enkele suikerhartjes als decoratie
compo image

Cakedeeg aandrukken

compo image

Vulling verdelen

compo image

Bessen wassen

compo image

Taart serveren

Sappig, zoet en lekker

Bereidingswijze

  1. Vet de springvorm in en bedek die met bakpapier.
  2. Hak de pistachenoten grof en vervolgens samen met de volkoren haverkoekjes in de keukenmachine heel fijn hakken.
  3. Smelt de boter in de microgolf of in een pot op een laag vuur en meng de koekjeskruimels er doorheen.
  4. Giet het mengsel in de voorbereide springvorm.
  5. Druk de bodemlaag van ongeveer 2 tot 3 centimeter dik goed aan.
  6. Plaats de springvorm op een koele plaats.
  7. Verwarm de oven voor op een temperatuur van 160°C (boven- en onderwarmte) en  plaats onderaan in de oven een braadschaal gevuld met heet water.
  8. Ondertussen kan de vulling voorbereid worden. Doe alle ingrediënten in een kom en vermeng deze zorgvuldig.
  9. Giet de cheesecake-vulling in de voorbereide springvorm.
  10. Bak de springvorm gedurende 50 minuten bovenaan in de oven (boven de braadschaal).
  11. Schakel de oven uit en doe de deur op een kier - laat de cheesecake in de oven staan tot de oven volledig is afgekoeld.
  12. Plaats de cheesecake enkele uurtjes of gedurende een volledige nacht in de koelkast.

Net voordat je bezoekers aanbellen, kan je de cheesecake met aardbeien, frambozen, granaatappelpitten, meringue en suikerhartjes decoreren.

Smakelijk!

Tips voor een rijke aardbeienoogst

Op zoek naar praktische tips voor de verzorging van je aardbeienplanten? Zoek niet verder! Wij hebben alles voor jou samengevat.

Meer lezen

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

 

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

 

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.