De maand mei is eindelijk aangebroken - en dat betekent ook dat we aardbeien kunnen kweken! Bovendien staat moederdag eindelijk voor de deur. Een prachtige gelegenheid om zelf een heerlijke kaastaart met rode bessen te bakken!
Sappig, zoet en knalrood
In mei start het seizoen van de bessen. De populaire aardbei brengt de boel op gang. Zomerframbozen, aalbessen, kruisbessen en blauwe bessen komen er in juni bij. Bramen en herfstframbozen zijn de laatkomers die het bessenseizoen compleet maken.
Voor onze cheesecake met bessen ben je helemaal vrij om te beslissen met welk fruit je je taart wilt decoreren. Wil je in augustus een taart bakken voor bij de koffie en zijn de bosbessen net rijp, dan kan je de aardbeien vervangen door bosbessen. Je hoeft enkel maar te kijken in je tuin welke bessen plukrijp zijn!
Naast zoete bessen kunnen ook granaatappelpitjes voor een fruitige, frisse toets zorgen. Die kan je aanvullen met enkele suikerhartjes of meringue. De meringue kan je gemakkelijk zelf maken met opgeklopt eiwit en veel zuiker, of die koop je gewoonweg in de winkel.
Aan de slag!
Voor de bereiding van de cheesecake heb je een springvorm van 25 cm nodig, een keukenmachine met S-messen om pistachenoten te hakken, bakpapier, een kleine braadschaal en ten minste twee kommen. Daarnaast heb je natuurlijk ook de ingrediënten nodig.
Ingrediënten voor de bodem :
Ingrediënten voor de vulling :
Voor de topping van de kaastaart :
Sappig, zoet en lekker
Net voordat je bezoekers aanbellen, kan je de cheesecake met aardbeien, frambozen, granaatappelpitten, meringue en suikerhartjes decoreren.
Smakelijk!
Meer overheerlijke recepten