Zomer, zon, aspergetijd - wat is er mooier? Om tot half juni volop van het aspergeseizoen te kunnen genieten, hebben we een heerlijk focaccia-recept met groene asperges voor je gemaakt.
Focaccia is een echte klassieker in de Italiaanse keuken. Het heerlijke flatbread gemaakt van gistdeeg wordt typisch gekruid met olijfolie, zout en kruiden, maar kan indien gewenst ook worden gegarneerd met andere ingrediënten.
Naast de groene asperges kozen we voor dit recept ook een paar kleine kerstomaatjes. Die zorgen voor een lichte zoetheid en geven het brood meer sappigheid. Peterselie, bieslook en gekleurde peper geven het focacciabrood ook een kruidige toets. En als je wilt, kan je afwerken met wat Parmezaanse kaas.
Tot 24 juni kan je asperges kopen. De groene asperges die we voor ons recept gebruiken, zijn zelfs maar tot midden juni verkrijgbaar.
Voor één bakplaat
Voor het gistdeeg :
Voor het beleg :
Aan het werk!
Laten we beginnen met het gistdeeg dat tijd nodig heeft om te rusten.
Terwijl het deeg rijst, kunnen we ons concentreren op het beleg :
Nu komt het gistdeeg terug in het spel :
Lekker geschenkje
Mocht je nog op zoek zijn naar een lekker geschenkje voor het volgende tuinfeest, dan is dit focaccia-recept perfect : het Italiaanse brood met groene asperges en kerstomaatjes smaakt niet alleen ontzettend lekker, maar ziet er ook nog eens heerlijk uit.
We wensen je alvast veel bak- en eetplezier!
Ontdek tal van andere recepten