compo image
  1. COMPO
  2. Advies
  3. Inspiratie
  4. Van de tuin tot op het bord
  5. Aardbeientaart met mascarpone

Smeuïge chocoladecake met luchtige topping

Aardbeientaart met mascarpone en browniedeeg

Een smeuïg browniedeeg met cacaoschilfers, gecombineerd met mascarponecrème en verse aardbeien - wat wil je als zoetebek nog meer? We hebben voor jou een eenvoudig te bereiden aardbeienrecept uitgedacht met klassieke ingrediënten die iedereen lekker vindt. Onze aardbei/mascarponetaart is snel klaar, de crème slaagt gegarandeerd en je kan aardbeien uit eigen tuin gebruiken.

compo image

Brownie-vorm 25 x 35 cm

Ingrediënten

Voor het deeg :

  • 170 g meel
  • 1 pakje bakpoeder
  • 40 g cacaopoeder
  • 1 snuifje zout
  • 170 g boter
  • 100 g pure chocolade
  • 4 eieren
  • 100 g bruine suiker
  • cacaoschilfers


Voor de mascarpone-crème :

  • 500 g mascarpone
  • 500 g magere kwark
  • 200 ml room
  • 1 pakje slagroomversteviger
  • 40 g poedersuiker
  • vanillesuiker of vanillepasta
  • aardbeien

Dit moet je weten :

  • Voor de afwerking heb je minstens 500 g aardbeien nodig
  • Onze brownietaart is 25 x 35 cm groot
  • Bak de taart in een oven op 180°C boven- en onderwarmte

Duur : ongeveer 20 minuten

Bereiding

  1. Voor het browniedeeg : smelt de boter en de pure chocolade in een pan. Laat het mengsel vervolgens wat afkoelen. Ondertussen kunnen de andere ingrediënten worden vermengd : vermeng eerst het meel, het zout, het bakpoeder en het cacaopoeder. Vervolgens worden de eieren en de suiker tot een schuimig geheel opgeklopt. Schep nu stukje voor stukje het mengsel van de droge ingrediënten in het eischuim. Het vloeibare boter/chocolademengsel kan er vervolgens voorzichtig overheen worden gegoten. Helemaal aan het einde kunnen naar wens cacaoschilfers worden toegevoegd.
  2. Giet het beslag in de vooraf ingevette brownievorm - een reep bakpapier op de bodem kan geen kwaad. De baktijd bedraagt ongeveer 30 minuten. Het motto : liever een smeuïg resultaat dan een te droge bereiding.
  3. De bereiding van de mascarpone-crème gaat heel snel. Klop de room stijf. Vermeng de mascarpone, de kwark, het poedersuiker en de vanille tot een gladde massa en meng er helemaal op het einde de opgeklopte room door.
  4. Nadat het browniebeslag is afgekoeld, kan je het bedekken met een laagje mascarpone-crème. Werk af met aardbeien en wat muntblaadjes. Bosbessen kunnen voor een extra toets zorgen.

Trouwens : als je de taart nog een nachtje laat rusten alvorens je ze aansnijdt, zal ze nog smeuïger smaken!

compo image

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

 

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

 

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.