De nachten worden langer, de dagen worden koeler - we zoeken de gezelligheid binnenshuis op met een heerlijke pot koffie of chocolademelk en een lekker tussendoortje, zoals Zweedse kaneelbroodjes. Vind jij die ook zo lekker? Lees dan zeker verder! Wij tonen jou hoe je ze zelf kan maken.
Zweedse kaneelbroodjes - ook wel kanelbullar genoemd - zijn heel populair.
Terwijl de Denen praten over kanelsnegl en de Oostenrijks verlekkerd zijn op suikerbroodjes, worden in Noord-Amerika kaneelbroodjes gebakken. Ze zijn er in verschillende maten en vormen : dik, groot, smal - afgewerkt met chocolade, suikerglazuur, kristalsuiker, kardemom of amandelschilfers...
Ook al krijgen ze in de verschillende landen een andere naam, kaneelbroodjes hebben één ding gemeen : ze bestaan uit opgerold gistdeeg en bevatten kaneel en suiker. De broodjes zijn zelfs zo populair in Zweden, dat er een "Cinnamun Bun Day" wordt georganiseerd op 4 oktober. Het ideale tussendoortje tijdens het kille, grijze herfstseizoen!
Voor ons recept hebben we naast de basisingrediënten voor gistdeeg en het mengsel van kaneel en suiker ook nog appels, een halve citroen en een ei nodig. In plaats van melk en boter kan je ook plantaardige alternatieven gebruiken zoals havermelk en margarine. In plaats van ei en poedersuiker kan je de kaneelbroodjes versieren met een vegan chocoladeglazuur.
Voor het deeg :
Voor de kaneelvulling :
Tot slot :
Zo maak je kaneelrolletjes :
Smakelijk!
Andere heerlijke receptideeën